SpilKakuro.dk
 - Online Kakuro spil
 

Menu
Forside
Menu
Spil Kakuro
Menu
Spil Sudoku
Menu
Print Kakuro
Menu
Kakuro Bøger
Menu
Kakuro Links

 
  
    
Kakuro Bøger
kakuro spil Foto: giuliaduepuntozero – Flickr Creative Commons

Først og fremmest… hvad er kakuro?
Til dem der ikke ved det, så er kakuro en kryds og tværs med tal, der minder lidt om sudoku, hvor det handler om at få en bestemt række tal til at give det rigtige resultat (som allerede er givet ved spillets begyndelse). Spillet er blevet markant populært i USA, hvor mange har valgt at kaste sig ud i spillet da det er hyggeligt tidsfordriv og samtidig styrker ens hjerne og koncentration. Kakuro, som oprindeligt stammer fra Japan, er også blevet et hit blandt folk som interesserer sig for sports betting, idet spillet skærper ens evner til at håndtere tal. Hvis du allerede har et godt kendskab til forskellige sportsgrene og tal, kan du her finde flere betting tips. Hvordan kommer jeg i gang? Det kan virke overvældende og besværligt at komme i gang med en kakuro kryds og tværs i første omgang, men heldigvis er der mange guides og bøger som du kan følge for at få den bedst mulige start – blandt andet også på denne side. Hvis du har kendskab til engelsk er det også muligt at hente informationer fra internationale kakuro guides. Nedenunder kommer vi med en liste over engelske kakuro guides og –bøger (både online samt i paperback udgave), som kan hjælpe dig godt på vej til at blive en rigtig kakuro ekspert.

1. White Belt Kakuro (Udgiver: Conceptis Puzzles)
Dette er den første udgave i Martial Art Puzzles kakuro ”bælte” bøger. Det fungerer ligesom i karate, hvor man starter ud med det hvide bælte, og efterfølgende rykker op i sværhedsgrad, indtil man er ekspert og har fået det sorte kakuro bælte. I Black Belt Kakuro kan opgaverne tage flere timer at løse, selv for de mest øvede kakuro veteraner. Bælte-serien kan klart anbefales, hvis du vil tage dit kakuro spil seriøst og blive en mester inden for faget.

2. Mensa Kakuro (Udgiver: Conceptis Puzzles)
Denne bog er en efterfølger til bælte-serien, og indeholder derfor nogle forholdsvist svære opgaver, som kan tage timevis at løse. Bogen er ideel til dem, der ønsker at tage deres kakuro skills til næste niveau.

3. Will Shortz’ guides
Will Shortz er redaktør for New York Times’ kryds og tværs sektion, og har skrevet en lang række guide bøger til både kryds og tværs, sudoku og kakuro. Hvis du vil have tips til at forbedre dit spil, kan vi helt sikkert anbefale Shortz’ bøger, fx ”Will Shortz Presents Summertime Pocket Kakuro”, samt ”Kakuro presented by Will Shortz: 100 addictive logic puzzles”.

4. Kakuro for Dummies
Vi kan selvfølgelig ikke komme uden om Dummies guiden til kakuro spillere. Dummies bøgerne er altid hjælpsomme når man vil lære en ny skill, og kakuro guiden er ingen undtagelse. Bogen er ideel til alle nybegyndere, den indeholder over 200 lette opgaver med tips og instruktioner til, hvordan man kommer frem til de rigtige resultater. Udover disse guide bøger, findes der et hav af forskellige hjemmesider (både danske og internationale), hvor man kan løse opgaver og få gode råd, for eksempel kakuro.com og krazydad.com.

Telefon nr.

 


 
Fakta om Kakuro
Ved første øjekast ser kakuro ud som en krydsords-opgave. Mens man i et krydsord skal finde et synonym til et ord gælder det om i kakuro at finde et tal. Spillet baserer sig mere på logik end matematiske evner og er mere drilsk end sudoku.
Kakuro stammer fra USA, og dukkede første gang op i et magasin i 60erne under navnet cross sums.